jak usunac konto tinder

Czytasz ten artykuł, bo chcesz wiedzieć jak usunąć konto na Tinderze. Nie tylko ty masz z tym problem, często pytacie nas jak to zrobić więc chętnie służymy pomocą. Usunięcie konta zarówno na telefonie w aplikacji jak i na komputerze nie powinno Ci zająć więcej niż 2 minuty. Jednak podobnie do innych aplikacji randkowych Tinder dba o to, żeby znalezienie opcji usunięcia konta nie było takie łatwe. Na szczęście nam nic nie umknie, sprawdźmy zatem jak usunąć profil i konto Tinder.

O czym pamiętać usuwając konto z Tindera?

Powodów na usunięcie konta na Tinderze może być wiele, niezależnie od nich masz taką możliwość zarówno na telefonach z systemem Android jak i iOS oraz z poziomu przeglądarki w komputerach stacjonarnych.

Pamiętaj, że usuwając konto trwale tracisz dane przypisane do konta. Twój profil przestaje istnieć co za tym idzie, jeśli ponownie zdecydujesz się założyć konto, będziesz musiał wszystko uzupełniać od początku.

Co ważniejsze tracone są wszystkie polubienia, par i wysłane wiadomości. Jeśli jesteś w trakcie rozmowy z inną osobą zastanów się dwa razy, czy chcesz teraz usuwać konto.

Długo nieużywane konta przestają być widoczne dla innych osób.

Jeśli Twoje konto posiada subskrypcję nie zostanie ona automatycznie usunięta. W celu uniknięcia dalszego pobierania pieniędzy przejdź do zakładki „subskrypcje” i anuluj swój udział.

Jak usunąć konto na Tinderze na telefonie?

jak usunac konto na tinderze

Proces usuwania konta w aplikacji mobilnej Tinder jest bardzo prosty, chociaż sztucznie wydłużony. Gdyby nie to usunięcie konta zajmowałoby kilkanaście sekund.

  1. Zaloguj się na swoje konto w aplikacji.
  2. Kliknij w ikonę swojego zdjęcia profilowego znajdującą się w lewym górnym rogu.
  3. Wejdź w Ustawienia.
  4. Zjedź na sam dół i kliknij przycisk „Usuń konto”.
  5. W kolejnym oknie ponownie wybierz „Usuń moje konto”.
  6. W kolejnym oknie wybierz opcję POMIŃ lub podaj powód usunięcia konta.
  7. Wybierz raz jeszcze „Usuń moje konto”

tinder jak usunac konto

Jak widzisz Tinder bardzo nie chce abyś twoje konto zniknęło z ich systemu. Trudno się dziwić, pomimo iż aplikacja służy do łączenia ludzi w pary to każdy zarejestrowany użytkownik to potencjalny zarobek.

Niemal na każdym etapie zamiast trwałego usunięcia profilu będzie proponowane uśpienie konta, o tej opcji napiszemy nieco więcej w dalszej części artykułu.

Pamiętaj, że usunięcie aplikacji nie powoduje usunięcia konta. Najpierw usuń konto, później ewentualnie aplikację.

Jak usunąć konto Tinder na komputerze?

tinder usuwanie konta

Jeśli nie korzystasz z aplikacji albo wolisz usunąć konto Tinder z poziomu przeglądarki komputera stacjonarnego to jest to równie proste. W tym celu zaloguj się na swoje konto i przejdź do ustawień, w taki sam sposób jak na telefonie.

  1. Zaloguj się na swoje konto Tinder w przeglądarce.
  2. Kliknij w ikonę swojego zdjęcia profilowego znajdującą się w lewym górnym rogu.
  3. Zjedź na sam dół i z lewego menu wybierz „Usuń konto”.
  4. Zostaną wyświetlone dwa ekrany ponownie pytające czy chcesz Usunąć konto, każdorazowo wybierz opcję „Usuń konto”.

Gotowe Twój profil został na stałe usunięty z Tindera! Nie zajmuje to dużo czasu a jest w 100% skuteczne. Podobnie jak w przypadku aplikacji mobilnej tak i tu Tinder zaproponuje Ci ukrycie profilu, czym jest dokładnie ta opcja?

Jak usunąć zablokowane konto na Tinderze?

Jeśli zrobiłeś coś co poskutkowało zablokowaniem Twojego konta to wszystkie informacje na nim zawarte są automatycznie usuwane i inni użytkownicy aplikacji nie mają do nich dostępu.

Zatem nie da się usunąć zablokowanego konta Tinder bo to jest automatycznie usuwane w momencie otrzymania bana.  Jeśli jednak chcesz mieć 100% pewność, że konto zostało usunięte zawsze możesz skorzystać z opcji kontaktu z pomocą techniczną Tindera.

Uśpienie konta a usunięcie konta Tinder

Na koniec została nam do omówienia kwestia „uśpienia konta”. Jeśli w procesie usuwania konta zdecydujesz się na jego uśpienie to Twoje pary i rozmowy dalej będą dostępne, ale nie będziesz pojawiać się, gdy inne osoby będą głosować. Jest to idealna opcja, gdy wiesz, że będziesz powracać do aplikacji w najbliższym czasie.

Istnieje również opcja ukrycia profilu, która sprawia, że nie wyświetlasz się innym osobom, możesz rozmawiać z obecnymi parami, ale nie możesz zawierać nowych dopasowani. Ta opcja może być interesująca dla osób, które już z kimś się umawiają, nie chcą szukać nowych osób, ale jednocześnie są świadome, że relacja możesz się zakończyć z dnia na dzień.